top of page

máj. 21., Cs

|

Online esemény

ONLINE irodalmi kávéház

Május 21-én, csütörtökön 19 órától bepótoljuk a márciusban elmaradt irodalmi kávéházunkat, online rendezvényünk keretében Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regényéről fogunk beszélgetni.

Szeretettel várunk!
További események
ONLINE irodalmi kávéház
ONLINE irodalmi kávéház

Idő és helyszín:

2020. máj. 21. 19:00 – 20:30

Online esemény

Az eseményről bővebben:

📚  Május 21-én, csütörtökön 19 órától bepótoljuk a márciusban elmaradt irodalmi kávéházunkat, online rendezvényünk keretében Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regényéről fogunk beszélgetni. 

A regény elérhető elektronikusan: https://mek.oszk.hu/00900/00962/00962.htm

💻  Az esemény videókonferencia formájában zajlik a Zoom platform segítségével. A részvétel díjmentes.  Jelentkezni itt lehet: https://forms.gle/uYY8muAvBD8swYZD9 Az űrlapon megadott e-mail címre küldeni fogjuk az online eseményhez vezető linket. Jelentkezési határidő: május 20., 23:59. 

✍ "Otthon, az én hazámban szikkadt és száraz a föld, nem álmodik a paradicsomról, és elérhetetlen magasságban boltozódik fölötte a félénken kékülő ég. Otthon, az én hazámban nem virágzanak kaméliafák, nem nevezik el a tereket a megváltásról, és nincsenek megváltott emberek, akik kacagva csókolódznak az élettel - csak lehajtott fejű, szomorú és fáradt emberek vannak. Otthon, az én hazámban, lassan tavaszodik, az akácok még egészen alszanak, a jegenyéknek éppen csak kipattant a szeme, és az új nádhajtások a füzek halvány barkái alatt bátortalanul szőkülnek a sárga fodrú pusztai tavakban. Otthon, az én hazámban csak a búzamezők mernek még harsogón zöldülni, a szélesen kiterített bársonyabroszok a teremtő Isten asztalán, betakarói és elsimogatói a sebeknek, amiket ember ekéje vágott a földeken és Isten ekéje az embereken." 

Oszd meg barátaiddal!

bottom of page