top of page

Köszöntő

Kedves Látogató!

 

Ha itt Svájcban, Genf kantonban vagy annak környékén élsz, jársz átmenőben, és szívesen részt vennél valamilyen helyi magyar eseményen, vagy csak szimplán környékbeli magyarokkal találkoznál, esetleg helyi magyar közösségekhez kapcsolódni vágysz… és szeretnéd megtudni, hogy milyen magyar és/vagy magyar érdekeltségű programok lesznek Genfben és környékén ma illetve a közeljövőben, akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Ezt az online platformot azért hoztuk létre, hogy minden aktuális genfi magyar eseményt egy helyen megtalálj – külön heti és havi, naptári bontásban!

Miskolczi M. Lukrécia

A temérdek eseményt látva bizonyos, hogy ebben a nemzetközi  környezetben nagy számban élnek magyarok, akik éppúgy keresik Te társaságod, mint ahogy Neked is hiányzik talán ez a különlegesen kelet-nyugati esszenciában gazdagodott hon, amit definiálni habár nem tudunk, de összetéveszthetetlenül érzünk: milyen magyarnak lenni kollektív múlban-jelenben, ünnepekben, zenében, táncban, szavakban, hagyományőrzésben, ízben, humorban: egyszóval a közös kultúrában, amit az ittenivel kibővíthetünk, de a gyökerektől el nem szakíthatunk.

A magyar kultúra virágzásának megőrzéséért több genfi magyar szervezet/szerveződés is lelkesen dolgozik: Genfi Magyar Egyesület, Genfi Magyar Iskola és Óvoda, Genfi Magyar Katolikus Misszió, Genfi Magyar Protestáns Gyülekezet, Pannónia Néptánccsoport, Kodály Stúdió, cserkészcsapat, genfi magyar sportszervezetek: ők MINDANNYIAN A KULTÚRA SZÓSZÓLÓI. E sorhoz csatlakozva, a Genfi Magyar Kulturális Központ hivatásának tekinti, hogy a saját szervezésében létrejött programokon túl az összes magyar kötődésű eseményről tájékoztassa a Nagyérdeműt - ezúton is életben tartva a magyar kultúrát Svájcban.

Fogadjátok tehát szeretettel a www.genfiesemeny.hu honlapon található összes magyar eseményt, amelyek éppen Számotokra jöttek létre, és amelyekről a könnyebb felfedezés végett igyekszem egytől-egyig hírt adni!

A genfi magyar szervezetek nevében remélem, hamarosan Téged is látunk valamelyik eseményünkön! 

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra is, hogy oldalunkon szeretnénk helyet adni a helyi magyar szolgáltatóknak: a nonprofit tevékenységeteket ingyenesen közzétesszük; profitorientált szolgáltatások népszerűsítésre pedig támogatásotok eredményeként van lehetőségünk.

 

Ezúton ragadom meg az alkalmat arra is, hogy figyelmetekbe ajánljam, kommunikációs és marketing szakemberként vállalom cégek, termékek egyedi promotálását.

Érdeklődés: +41 76 733 9661, miskolczi.margit.lukrecia@gmail.com 

  

Tisztelettel és baráti üdvözlettel:
Miskolczi M. Lukrécia
a www.genfiesemeny.com weboldal szerkesztője,
a Genfi Magyar Kulturális Központ elnöke

bottom of page